Alcohol 80% & Podilon vrijgegeven voor handdesinfectie

 

Uitbreiding werkzaamheid
Wij zijn erg blij met het nieuws dat de overheid een besluit heeft genomen inzake tijdelijke vrijstelling handdesinfectie ivm COVID-19 2020.

De ministeries van VWS en I&W hebben op 16 maart 2020 besloten voor de gezondheidszorg een vrijstelling af te geven voor professioneel gebruik van bepaalde middelen voor handdesinfectie, zodat deze gebruikt kunnen worden tegen ter bestrijding van het coronavirus.

De ministeries nemen maatregelen om dreigend tekort aan desinfectiemiddelen in zorginstellingen te voorkomen. Het ministerie van IenW gaf donderdag 19 maart vrijstelling voor de productie en het op de markt brengen van twee handdesinfectiemiddelen op basis van WHO-formuleringen voor professionele gebruikers in de hele medische sector (dus inclusief bijvoorbeeld schoonmakers in ziekenhuizen en huisartsenpraktijk); https://www.ctgb.nl/onderwerpen/coronavirus—desinfectie/vrijstelling

 

Door de corona-uitbraak dreigt een tekort aan middelen voor handdesinfectie in de professionele zorg. Deze vrijstelling maakt het mogelijk dat bepaalde toegelaten desinfectiemiddelen die al een virusclaim hadden nu ook handdesinfectiemiddel gebruikt mogen worden. Door deze goedkeuring bent u als zorg professional verzekerd van de bewezen effectiviteit van deze produkten.  Staatscourant 18-3-2020: IENW/BSK-2020/391328

Er is ook een lijst gepubliceerd (download de lijst hier) met alle toegelaten desinfectiemiddelen tegen Corona. Op lijst 2 staan 4 producten van Reymerink (Alcohol Podior 80%, Alcohol Dentior 80%, Podilon en Maniskin Plus). Wij zullen bij de eerstvolgende producties de volgende toevoeging op het etiket vermelden: Effectief tegen coronavirussen wanneer schone handen minimaal 60 seconden worden ingewreven”. 

Voor meer advies of informatie kunt u contact met ons opnemen. info@ctinternational.nl

Bron: Rijksoverheid, Staatscourant & officieel statement van het CTGB. 19 maart 2020
alcohol  ruim op voorraad
webshop