WORKSHOP BASISPRINCIPES VAN HYGIENE & DESINFECTIE

Al langere tijd hebben wij gemerkt dat er enorm veel behoefte bestaat aan kennis en duidelijkheid over hygiëne en desinfectie in de pedicurepraktijk. Wij introduceren deze workshop om een nieuwe kijk op infectiepreventie te geven.

Het doel van deze workshop is om meer inzicht en kennis te geven op het gebied van hygiënisch handelen binnen de pedicurepraktijk. Door de veranderde wet- en regelgeving ligt de verantwoordelijkheid steeds meer bij de gebruiker. Het wegvallen van het HBA en het opheffen van de Werkgroep Infectie Preventie zorgt voor toenemende onduidelijkheid.

Tijdens de workshop gaan wij dieper in op de Nederlandse registratie en focussen wij ons vooral op de Europese registratie die nu reeds in volle gang is. Ook belichten wij de praktische kant van hygiëne en desinfectie en aan de hand van een demonstratie wordt het belang van handdesinfectie getoond. Verder vertellen wij  over de ontwikkelingen van het gebruik van alcohol in de pedicurepraktijk.

 

Volgens de nieuwste accreditatie, ingaand op 01-01-2021 ontavngt u na het afrond de onderstaande punten:

Na het afronden van de workshop ontvangt u:

  • Omgevingsbewust handelen – 3 punten

Extra informatie

  • Kosten: 49,95 excl. BTW
  • Aan het einde van de workshop ontvangt u een certificaat op naam
  • De workshop bestaat uit 1 dagdeel
  • Voor deze studiedag ontvangt u accreditatie punten, ga voor meer informatie naar: https://ctinternational.nl/normering-krp/
Workshop Pedicure Frezen Basis Gelpolish

Desinfectie van Instrumenten & Frezen komt hier uitgebreid aan bod, maar ook de nieuwste regels betreffende handhygiëne en de Europese normering hiervan. Richtlijnen voor de pedicurepraktijd op basis van de WIP, (werkgroep infectie preventie) worden ook bekeken.

De theorie wordt afgewisseld met praktijkvoorbeelden waar de deelnemers ook actief aan mee kunnen doen. Na afloop van deze workshop is men is staat om verbeterpunten in de praktijk te implementeren