E-learning Verbetering en Waarborgen van Hygiëne binnen de pedicurepraktijk

Volledige update en Voice-Over functie!

Uniek E-learning concept over de basisprincipes van reiniging en desinfectie, risico’s van micro-organismen en uitleg over registratie en gebruik van desinfectiemiddelen binnen de pedicure praktijk. Uitleg over richtlijnen en hoe deze toe te passen. Gedurende de E-learning maakt u een verbeterplan & plan van aanpak. U kunt deze E-learning ook aanvullen met een praktijkles of persoonlijke bespreking van het verbeterplan.

Hygiëne en desinfectie is onderdeel van het uitvoeren van een goed beleid binnen de pedicurepraktijk. Het dient ter bescherming van cliënt, maar ook van de pedicure zelf. Deze workshop geeft inzicht in het eigen handelen en geeft op heldere wijze uitleg over de gevaren van micro-organismen en wet- en regelgeving. Het stimuleert het inzicht in deze materie door duidelijke en betrouwbare kennis te verwerken. Wij merken dat in de complexiteit van deze materie vaak een stuk kennis erg verhelderend kan werken. Bewustwording zorgt voor verbeterde veiligheid.

Als u kiest voor deze variant dan doorloopt u geheel zelfstandig de lesstof en vult de bijbehorende vragen in die tijdens de E-learning aan u voorgelegd worden. De E-learning bestaat uit een duidelijke hoeveelheid informatie en lesstof zodat u de begrippen van reiniging en desinfectie goed uitgelegd krijgt en dat u meer informatie krijgt over de registratie en het gebruik van desinfectiemiddelen binnen uw pedicurepraktijk. Ook is er een gedeelte wat u moet invullen over de huidige en wenselijke situatie binnen uw eigen pedicurepraktijk. Dit alles zorgt ervoor dat u na afloop van de E-learning een eigen verbeterplan en plan van aanpak heeft geschreven voor u eigen salon. Dit geeft u dan beter inzicht in uw eigen handelen en de risico’s binnen uw eigen praktijk.

E-learning Verbetering en Waarborgen van Hygiëne binnen de pedicurepraktijk

€49,95

aanmelden button

E-learning Verbetering en Waarborgen van Hygiëne binnen de pedicurepraktijk + praktijkles

Wij merken dat veel pedicures behoefte hebben om aan de hand van het verbeterplan en plan van aanpak vragen te stellen. Daarom hebben wij deze E-learning gekoppeld aan een praktijkles. Dit noemen we blended learning en hier zal de cursusleidster aan de hand van een powerpoint presentatie aanvullende informatie en voorbeelden geven. Na het afronden van de E-learning schrijft u zich in voor een datum waarop wij o.a. in de praktijk de resultaten van uw verbeterplan gaan bespreken. De praktijkles wordt gegeven in Zwolle. Op wens kan ook op een andere locatie dit gedeelte van de cursus gevolgd worden (minimaal 12 deelnemers).

Na afronding van de E-learning ontvangt u:

 • 2 punten Omgevingsbewust handelen
 • 1 punt Reflectie (intervisiegroepen)

Na het afronden van de praktijkles ontvangt u:

 • 2 punten Omgevingsbewust handelen
 • 1 punt Reflectie (intervisiegroepen)

E-learning Verbetering Hygiëne binnen de pedicurepraktijk + praktijkles

€99,95

aanmelden button

Nieuw! E-learning met voorleesfunctie!

4 jaar geleden introduceerden wij als één van de eerste aanbieders 2 verschillende E-learning lesprogramma’s voor pedicures. Maar het was de hoogste tijd om het lesmateriaal weer eens kritisch te bekijken en helemaal up to date te brengen. Met ingang van 2 juni is het daarom mogelijk om deel te nemen aan de vernieuwde versie van deze geaccrediteerde workshops.

Hoe werkt de voorleesfunctie?
Het E-learning programma bestaat uit verschillende hoofdstukken die onderverdeeld zijn in overzichtelijke pagina’s. Elke pagina is ingesproken en deze Voice-Over functie speelt automatisch. Liever zelf lezen? Geen probleem. dan dempen of stopzetten. U kun dan gewoon zelf de tekst lezen.

Beoordeling cursisten

De cursisten die de E-learning inmiddels hebben afgerond geven een gemiddeld cijfer van 7,8

41% geeft een cijfer 8

17% geeft een cijfer 9

7% geeft een cijfer 10

(update 8-6-2023)

Opmerkingen van cursisten:

 • Helder, duidelijk, mooie E-learning, goede onderwerpen, handig vormgegeven.
 • Het word duidelijk en in begrijpelijke taal beschreven. Door de vragen op het eind blijft alles extra goed hangen in je geheugen.
 • Was een zeer duidelijke en leerzame cursus even nodig om weer optimaal veilig te werken
 • Omdat de uitleg goed verwoord is, en dat het ook weer opfrist sommige dingen nog herkenbaar andere niet meer zo. Maar ook dat je weer bijgebracht wordt van de veranderingen milieu wetten Europese wetgeving . Leerzaam op zeker
 • het was erg leerzaam en weet nu mijn verbeterpunten
 • Leerzame cursus die je toch weer even goed laat nadenken over de schoonmaak en het gebruik van middelen. Welke middelen kun je en zijn verantwoord voor behandeling van je cliënten.
 • Duidelijk, volledig en prettig omdat je in je eigen tempo kunt werken en af en toe kunt pauzeren
 • vind het niet het leukste onderwerp maar op de manier hoe het wordt aangeboden steek je er wat van op en bleef het wel interessant