Nieuws rond het Corona virus, en wat kunnen wij als pedicure doen om ons er voor te beschermen?

Update Coronavirus

Het nieuwe Coronovirus is een soort van griepvirus, beide zijn virussen met en envelop. Dit betekend dat u in de Pedicurepraktijk het beste kunt desinfecteren met een desinfectiemiddel dat effectief is tegen dit soort virussen. Alle desinfectiemiddelen van dr. Schumacher (hand en oppervlakte’s) zijn minimaal effectief bij bacteriële en schimmelinfecties en tegen alle virussen met envelop.

Zowel Descodrill (voor de reiniging/desinfectie van frezen) als Perfektan (voor reiniging/desinfectie van instrumenten ambulant of in de ultrasoon) zijn beide effectief tegen virussen met envelop en daardoor effectief desinfecterend bij uitbraak van het Coronavirus.

U vindt op onze site een officieel statement van de fabrikant waarin zij dit bevestigen. PDF bestand: 200127_Coronavirus_eng

Al het nieuws rond het Corona virus doet ons wel weer stil staan bij het belang van hygiëne en desinfectie. Want wat weten we nu van de basisprincipes van hygiëne? Is onze kennis wel actueel?

Wil jij cursus volgen waarin je duidelijkheid krijgt over hoe micro-organismen werken, welke schadelijk zijn en hoe je deze virussen en bacteriën op een juiste manier in je Pedicurepraktijk kunt aanpakken.

Kijk dan eens naar onze E-learning over Hygiëne en desinfectie in de Pedicurepraktijk.

Duidelijk beschreven lees je hier het exacte verschil tussen desinfectie en sterilisatie en leer je hoe je jezelf en je client het beste kunt beschermen tegen de meest voorkomende vormen van overdracht van deze schadelijke micro-organismen.

Wat is het risico van de bv E-coli en Enterococcen bacteriën . Waarom vormen virussen zoals SARS, Ebola en Corona zo’n gevaar.

Hoe staat het met de Wet en regelgeving in Nederland en wat is de huidige code voor pedicures.

Blauwe achtergrond vierkant

Maak aan de hand van de vragen van de E-learning een plan van aanpak en kom daarna naar het praktijkgedeelte van deze workshop. Daar bekijken we je plan van aanpak en geven we advies en voorlichting. Dit is de meest uitgebreide manier om je kennis over dit onderwerp te actualiseren.

 

Je ontvangt voor dit volledige traject 6 punten in het domein Kwaliteit. (kies je alleen voor de E-learning dan krijg je 3 punten)

Perfektan

Perfektan bestellen?

Klik op de onderstaande button:

webshop

Descodrill

Descodrill bestellen?

Klik op de onderstaande button:

webshop

Bestellen:

Vloeistof en desinfectie producten bestellen?

Klik op de onderstaande button:

webshop

E-learning

Aanmelden voor de E-learning?

Klik op de onderstaande button:

aanmelden button