Afgelopen week was ik niet in Nederland en daardoor is de aanloop naar de gebeurtenissen van vorige week een beetje aan mij voorbij gegaan.  Toen is vrijdagmiddag aankwam op Schiphol werd het meteen duidelijk dat er veel veranderd is. Ook ik heb afgelopen weekend al het nieuws gevolgd en heb naar aanleiding daarvan deze post op facebook gezet.

 

Jullie weten allemaal dat ik op het gebied van hygiëne en desinfectie al jaren probeer om duidelijk en goed onderbouwde kennis te geven.

Foto Karolien

Daarom vindt ik het belangrijk om dit met jullie te delen.

Op donderdag 5 maart jl. ontving ik deze mail van Mischa Nagel: (plaatsing is met zijn toestemming)

”Goedemiddag,

Ik weet niet of jullie je het bewust zijn maar in jullie werving voor Sekusept (dit product verwijst naar ons alternatief Perfektan, bron CT) wordt een foto getoond dat dit ook het CORONA virus doodt. Nu wil ik niet vervelend zijn maar waar blijkt dat uit. Is dat gedaan middels gecertificeerde testen? Ik heb gisteren nog zelf met ons laboratorium contact gehad en er is niets dat tegen het Coronavirus werkt. Ik ben benieuwd wat jullie reactie hierop gaat zijn maar anders moeten jullie het verwijderen.”

Binnen 25 minuten konden wij erop antwoorden met een goed onderbouwd verhaal:

”Goedemiddag Mischa,

Op basis van het onderstaande statement van onze leverancier hebben wij gemeend om dit pictogram toe te voegen. Hierop staan de produkten Perfektan, Descosept en Cleanisept wipes weergegeven. Al deze produkten zijn gecertificeerde medische hulpmiddelen volgens de Europese MDR regulations.  De efficacy van de produkten word weergegeven in de bijgevoegde productbladen.

 

Wij, CT international, zijn onder de naam CT HealthCare al jaren de officiële importeur van deze Duitse fabrikant dr. Schumacher. Het is niet onze bedoeling om verwarring te creëren en om op een onduidelijke manier mensen te informeren.Ik hoop dat op basis van bovenstaande informatie het e.e.a. duidelijk is, maar mochten er vragen zijn dan beantwoorden wij die graag.”

Als antwoord hierop reageert mischa als volgt:

”Goedemiddag Karolien,

Dank voor je uitgebreide antwoord en bijlagen. Je bent een van de weinigen die direct antwoord geeft op kwaliteitsvragen. Ik vind de verklaring van de fabrikant veel te mager. Als je beweert dat het cornavirus geëlimineerd wordt door je product moet dat keihard worden aangetoond. Tot nu toe is er geen product dat dit waar kan maken en val je als product met deze claim in de categorie……

Ik denk dat je de producent om een onderbouwde verklaring moet vragen of certificaat dat het product met een gevalideerde test hert coronavirus doodt.”

coronavirusefficacybutton

We hebben deze mail wisseling afgesloten met deze gevraagde verklaring.

 

Toen ik mischa vandaag sprak gaf hij aan verrast te zijn door de volledigheid van informatie die wij binnen 2 uur beschikbaar hadden. Dat voelde een beetje als een 10 krijgen voor je proefwerk. Daar zijn we erg blij om. Ons werk van de afgelopen jaren is er heel erg op gericht geweest om begrijpelijke en volledige kennis over hygiëne en desinfectie te communiceren met onze branche. Wij doen dat op allerlei manieren. Door o.a. het geven van lezingen en onze E-learning en praktijkles over Hygiëne & Desinfectie.

 

Een moeilijk en ingewikkeld onderwerp dat niet altijd begrijpelijk is uit te leggen omdat er heel veel betrokkenen zijn.

Maar wil jij dezelfde achtergrond informatie ontvangen. Dan kan dat….. Op aanvraag sturen wij je graag de officiele documenten toe waaruit blijkt dat Perfektan, Descodrill, Descosept en Cleanisept wipes beperkt virus dodend zijn en daardoor effectief bij het doden van het COVID19 virus.

 

Met vriendelijke groet,

Karolien van der Scheer – CT international

Informatie aanvragen over goed gekeurde desinfectiemiddelen tegen het corona-virus.

Informatie aanvragen

Via: info@ctinternational.nl