Beschrijving 3-delige Keramiekset Busch

Deze frezenset bestaat uit 3 keramiek frezen die allemaal een verschillende vertanding hebben.

Voor de duidelijkheid beschrijven wij hierbij de verschillen in vertanding en de toepassing van de verschillende vertandingen:

(van links naar rechts)

  1. GQSR-vertanding

Dit model heeft een rechtstaande vertanding en graaft daardoor heel snel in de nagelplaat. Het voordeel is dat de nagel heel snel dunner word en daardoor is deze frees heel geschikt voor extreem dikke nagels. Door de rechtstaande vertanding is het alleen maar toegestaan om deze frees van proximaal naar distaal over de nagel te gebruiken. Ook adviseren wij u om de gehele nagel niet af te werken met deze frees omdat er dan diepere sleuven in de nagelplaat zichtbaar blijven.

Beter is het om deze vertanding af te werken met nummer 2 of 3.

  1. X- vertanding

Dit is een basis frees met de welbekende x-vertanding van de tungsten frezen van Busch. Deze frees mag van mediaal naar lateraal en proximaal naar distaal gebruikt worden. De X-vertanding heeft een schavend effect en maakt de nagel glad, zonder diep te graven in de nagelplaat. Dit model is ook heel geschikt om op de kleinere nagels gebruikt te worden. De vertanding is volledig, dus ook op de top.

  1. SPEED-vertanding

Dit is de meest veilige vertanding van alle Keramiek frezen en heeft een specifieke hele fijne vertanding die het materiaal van de nagelplaat “verslijpt”. Kenmerk van deze frees is ook dat er een heel fijn slijpstof vanaf komt en dat de oppervlakte van de nagelplaat heel verfijnd wordt afgewerkt. Toch is deze frees ook in staat om veel materiaal van de nagelplaat weg te nemen. De top van de frees is glad en daardoor erg veilig om gebruikt te worden bij risico-cliënten. Dicht bij de nagelwal en nagelriem kan deze frees de huid niet beschadigen. Deze frees mag ook proximaal/distaal en mediaal/lateraal gebruikt worden. Tevens is deze frees geschikt om te gebruiken op de huid bij oncologische voetverzorging. Hiermee kan een dunne laag eelt verwijderd worden zonder dat er een schavende werking is op de huid.

 

Keramiek frezen van Busch zijn lichter van gewicht en geven daardoor minder trilling. Advies snelheid van de frezen ligt tussen de 14.000-16.000 toeren. Reinig deze Keramiek frezen altijd met een desinfectie vloeistof die veilig genoeg is voor Keramiek. Wij adviseren het gebruik van Descodrill.

CT international – Voltastraat 23, 8013 PM Zwolle, 038-3333086, info@ctinternational.nl

deligkeramieksetCT
webshop