Reduce, Recycle, Re-use. 

CT gaat voor Duurzaam.

Met deze 3 eenvoudige stappen willen we als Catharos Cosmetics graag bijdragen aan een beter milieu en de leefbaarheid van onze samenleving bevorderen.

Reduce

Door kritisch te kijken naar de inkoop van onze producten en verpakkingsmaterialen kunnen we besparen op waardevolle grondstoffen. Niet alleen omwille van de stijgende grondstofprijzen maar vooral ook omdat we ons steentje willen bijdragen aan een leefbaar millieu.

Recycle

Wij hergebruiken zoveel mogelijk papier en karton en kopen daar waar mogelijk verantwoord verpakkingsmateriaal. Verder zijn we kritisch in de aankoop van kunststof en papier en proberen we alleen herbruikbaar materiaal in te kopen voor onze Catharos producten. Zo zijn onze 100 en 150 ml pomp flacon’s tegenwoordig voorzien van een kunststof pompveer. Dus er wordt geen metaal meer gebruikt voor deze verpakking. En dat maakt ook dat deze pompflacon’s weer volledig gerecycled kunnen worden.

Re-use

Vanaf nu zal er voor de Catharos Salonverpakkingen van 500 ml een statiegeld systeem worden ingevoerd. Dat betekent dat u bij aankoop 3,- extra betaald voor de verpakking. Bij het inleveren van de verpakking ontvangt u dit “statiegeld” retour.

Inleveren verpakkingen Catharos Cosmetics. Alle gewone verpakkingsmaterialen van Catharos kunt u kosteloos inleveren bij uw bezoek aan onze winkel in Zwolle. Maar u mag ze natuurlijk ook per post retourneren.

Voorwaarden:

  • Statiegeld verpakkingen schoon aanleveren.
  • Max.1 jaar hoeveelheid aan verpakkingsmateriaal ineens inleveren.
  • Het statiegeld systeem verrekenen we bij vervangende of vervolg aankoop.

Op zoek naar vakinhoudelijk advies & goede producten?

Ons team is geeft graag een passend antwoord op al uw vragen betreffende onze producten en cursussen.

Wij heten u van harte welkom in Zwolle of maken graag met u een (online) afspraak.