E-learning en praktijkles Verbetering Hygiëne binnen de pedicurepraktijk

Onze E-learning over verbetering Hygiëne binnen de Pedicurepraktijk is uitgebreid met een extra hoofdstuk over de Corona problematiek.

Voor het volgen van deze E-learning ontvangt u niet alleen 6 punten domein Kwaliteit, maar bent u ook nog eens goed geïnformeerd en voorbereid op de komende periode.

Deze door Provoet geaccrediteerde opleiding bestaat uit een E-learning gedeelte dat gevolgd wordt door een klassikaal gedeelte. Deze worden vanaf dit najaar gepland door heel Nederland.

Zwolle/Rotterdam/Den Bosch/Amersfoort/Utrecht, en op wens ook op uw locatie

Kosten: € 99,95

 

Na het afronden van de E-learning ontvangt u:

 • Omgevingsbewust handelen – 2 punten
 • Reflectie (intervisiegroepen) – 1 punt

Na het afronden van de praktijkles ontvangt u:

 • Omgevingsbewust handelen – 2 punten
 • Reflectie (intervisiegroepen) – 1 punt

 

Inhoud Cursus;

Verbetering Hygiëne binnen de pedicure praktijk.

Uniek E-learning concept over basisprincipes van reiniging en desinfectie, risico’s van micro-organismen en uitleg over registratie en gebruik van desinfectiemiddelen binnen de pedicure praktijk. Uitleg over richtlijnen en hoe deze toe te passen. Gedurende de E-learning maakt u een verbeterplan & plan van aanpak.

Hygiëne en desinfectie is onderdeel van het uitvoeren van een goed beleid binnen de pedicurepraktijk. Het dient ter bescherming van cliënt, maar ook van de pedicure zelf. Deze workshop geeft inzicht in het eigen handelen en geeft op heldere wijze uitleg over de gevaren van micro-organismen en wet- en regelgeving. Het stimuleert het inzicht in deze materie door duidelijke en betrouwbare kennis te verwerken.

Wij merken dat in de complexiteit van deze materie vaak een stuk kennis erg verhelderend kan werken. Bewustwording zorgt voor verbeterde veiligheid.

Ook merken we dat veel pedicure’s behoefte hebben om aan de hand van het verbeterplan en plan van aanpak vragen te stellen. Daarom hebben wij deze E-learning gekoppeld aan een praktijk variant. Dit noemen we blended learning en hier zal de cursusleidster aan de hand van een powerpoint presentatie aanvullende informatie en voorbeelden geven. Na het afronden van de E-learning schrijft u zich in voor een datum waarop wij o.a. in de praktijk de resultaten van uw verbeterplan gaan bespreken. De locaties waar dit gegeven wordt zal o.a. Zwolle, Rotterdam, Utrecht/Amersfoort, Den Bosch & Hillegom. Op wens en naar behoefte kan ook op een andere locatie dit gedeelte van de workshop gevolgd worden. (minimaal 12 deelnemers)

Extra informatie

 • Kosten: €99,95 excl. BTW
 • Aan het einde van de workshop ontvangt u een certificaat op naam
 • U ontvangt een certificaat van deelname
 • 6 punten  bijgeschreven in het KRP register (3 bij afronding E-learning en 3 bij afronding praktijkles)

Aanvullende informatie over Coronapandemie:

De Coronapandemie of Coronacrisis is de uitbraak in december 2019 en wereldwijde verspreiding in 2020 van de ziekte COVID-19 en de gevolgen hiervan voor de samenleving. De veroorzaker is SARS-CoV-2, een nieuw Coronavirus variant.

In dit hoofdstuk willen wij toelichten welke desinfectiemiddelen momenteel goedgekeurd zijn, en welke u kan gebruiken in de Pedicurepraktijk. Alle genoemde informatie is afkomstig van geverifieerde bronnen en wordt ondersteund door officiële verklaringen en wettelijke bepalingen.

 

De volgende bronnen worden geciteerd en/of zijn geraadpleegd.

 • CTGB
 • RKI
 • Rijksoverheid
 • RIVM

Beoordeling cursisten

De cursisten die de E-learning inmiddels hebben afgerond geven een gemiddeld cijfer van 7,7

45% geeft een cijfer 8

14% geeft een cijfer 9

3% geeft een cijfer 10

 

Opmerkingen van cursisten:

 • Helder, duidelijk, mooie e-learning, goede onderwerpen, handig vormgegeven.
 • Het word duidelijk en in begrijpelijke taal beschreven. Door de vragen op het eind blijft alles extra goed hangen in je geheugen.
 • Was een zeer duidelijke en leerzame cursus even nodig om weer optimaal veilig te werken
 • Omdat de uitleg goed verwoord is, en dat het ook weer opfrist sommige dingen nog herkenbaar andere niet meer zo. Maar ook dat je weer bijgebracht wordt van de veranderingen milieu wetten Europese wetgeving . Leerzaam op zeker
 • het was erg leerzaam en weet nu mijn verbeterpunten
 • Leerzame cursus die je toch weer even goed laat nadenken over de schoonmaak en het gebruik van middelen. Welke middelen kun je en zijn verantwoord voor behandeling van je cliënten.
Workshop Pedicure Frezen Basis Gelpolish